Göteborgs Stad hakar på kampanjen #72timmar

Göteborgs Stad logga
Foto: Göteborgs Stad

På väg hem från arbetet lyckades jag ratta in lokalradion där Karin Eriksson, Chef för Samhällsskydd och beredskap i Göteborgs Stad, intervjuades i programmet Göteborg Direkt. Intervjun med Karin Eriksson är i början, direkt efter Laleh.

Göteborgs Stad har hakat på Civilförsvarsförbundets kampanj 72 timmar där man lyfter fram vikten av att alla medborgare ska ha en egen beredskap för att klara av tre dygn utan stöd från myndigheter i händelse av en kris. På webbplatsen Vårt Göteborg, Göteborgs Stads nyhetstidning, Vårt Göteborg, kan man läsa en artikel där man uppmanar alla att ha en krislåda.

Kampanjen 72 timmar inleds nu på måndag, den 6 oktober, och kommer pågå i två veckor på bussar, spårvagnar samt på 25 bibliotek och medborgarkontor i Göteborg. Uppdaterad information kommer att publiceras via Göteborgs Stads hemsida och under den andra veckan, v42, kan man träffa ansvariga för kampanjen i Nordstan.

Nu hoppas jag på att informationen kommer att bli lättillgänglig på Göteborgs Stads hemsida, också efter kampanjen. Vidare är det viktigt att man lyckas sprida budskapet både genom sociala medier, i text, ljud och gärna videoform. Broschyren, checklistan, Så klarar du dig i tre dygn, lämnar en del att önska, medan texten på 72timmar.se är mer omfattande, exempelvis med information om att man faktiskt behöver vatten, inte bara tomma vattendunkar.  Tyvärr tror jag att alla inte läser långa texter så videoklipp vore ett bra komplement.

Dela

Lämna en kommentar