Hur ofta laddar du din mobiltelefon?

Ladda iphone samsung laddare
Foto: Jhaymesisviphotography / CC BY

För ett par år sedan var det vanligt att man hade två batterier till sin mobiltelefon, framför allt när alla hade Nokia 3310 och tidigare modeller. Detta trots att man sällan behövde ladda telefonen mer än en gång per vecka.

Idag är vi många som laddar mobiltelefonen minst en gång per dag, ibland flera gånger, eller helt enkelt låter den sitta i väggen under större delen av dagen. Batteritiden har minskat från en vecka till några få timmar medan skärmarna har vuxit och funktionerna blivit fler. Många mobiltelefoner saknar idag möjligheten att byta batteri om man inte skruvar isär den.

Att de flesta idag är på jakt efter laddare i skolan, på jobbet och hos vänner är något vi har blivit vana med. Idag bär jag alltid med mig en laddaren i ryggsäcken, då vet jag att så länge det finns ett eluttag så kan mobilen laddas. Om man glömt att ladda telefonen under natten finns oftast möjlighet att lösa det på pendeltåget eller i bilen på väg till jobbet. Tyvärr ger lokalbussarna inte den möjligheten idag.

Om man inte har tillgång till ett eluttag, om det är strömavbrott eller liknande situationer så kan man inte ladda, och eftersom många telefoner idag inte har utbytbara batterier, om man har det så är flera och större batterier ett måste, och som användare ser man hur mätaren sakta, eller fort, går ned mot noll procent.

En extern nödladdare, eller powerbank, kan därför vara ett bra komplement. Ett batteripaket som ger dig som användare möjlighet att enkelt ladda upp din surfplatta, mobil och andra enheter som har en usb-kontakt. Powerpacken kommer i olika färger, former, priser och med olika stora batterier. En sak har de gemensamt. Du kan ladda din telefon minst en gång, oavsett om du har tillgång till ett vägguttag.

Hur ofta laddar du telefonen, har du ett extern batteripaket som komplement?

Dela

3 svar på ”Hur ofta laddar du din mobiltelefon?”

  1. Beror på. Använder man telefonen mycket kan man ju ladda ur den på ett par timmar. Är jag mest hemomkring används istället dator och platta och telefonen sparsamt och då räcker det att ladda nångång per vecka. Har ett par externa batteripaket för laddning när jag/vi är bortanför eluttag, som regel när vi är ute och paddlar, tältar.

    Svara

Lämna en kommentar