Välj bort camping och spara hundralappar

Bild på femhundra och hundra kronor
Foto: Riksbanken

Om en produkt innehåller ordet camping och är riktat till husvagnsägare eller båtfolk kan butikerna sätta ett högre pris. Det är något som jag har fått höra flera gånger. När jag bläddrade igenom senaste upplagan av Clas Ohlson-katalogen fick jag det bekräftat.

Om man inte har tillgång till rinnande vatten kan man köpa en campingdusch, du fyller på med vatten och pumpar för att få upp trycket. Denna campingdusch av märket Hozelock kostar 499 kr och rymmer fem liter vatten.

I stället för duschen kan du köpa en tryckspruta, en likvärdig produkt från samma tillverkare fast med ett annat munstycke och en större behållare på sju liter. Nu har priset minskat från 499 kr ned till 229 kronor, du sparar alltså 270 kr . Den billigare varianten från Cocraft kostar inte ens en tredjedel av campingduschen. Du sparar 350 kronor, det är rätt mycket pengar om man jämför det med timlönen. Visst kan man argumentera för att trycksprutan saknar ett duschhandtag, men om du nu nödvändigtvis behöver ett sådant går det att köpa för under hundralappen, du går fortfarande med vinst.

Vad har vi lärt oss av denna övning? Jo, jämför alltid priser innan du köper något. Se efter om det finns liknande produkter till en bråkdel av priset och köp inte campingutrustning till ett högre pris om det finns alternativ, om det inte är ett känt märke som står för hög kvalitet och livstids garanti.

Dela

1 svar på ”Välj bort camping och spara hundralappar”

Lämna en kommentar