120 000 arbetslösa står utanför A-kassan. Är du en av dem?

Arbetsförmedlingen A-kassaDagens Nyheter presenterar nu siffror som visar att två av tre arbetslösa, 120 000 stycken, inte har rätt till ersättning från A-kassan. Det betyder att många tvingas ta från besparingar, få aktivitetsstöd och sedan sälja allt för att ha möjlighet till socialbidrag.

Tidigare har jag skrivit om hur viktigt det är att spara. Kanske inte en årslön på banken, men så du klarar oförutsedda utgifter och för att kunna behålla din livskvalitet även om man blir friställd. Även om man har rätt till A-kassa får man 80 procent av lönen, upp till 18 700 kronor. Även om du tjänar 20 000 kronor per månad eller mer blir ersättningen maximalt 14 960 kronor brutto för att sedan långsamt minskas.

Till sist vill jag fråga hur många månader du klarar av att betala dina räkningar om du upptäcker att företaget inte betalat ut din lön den 25:e. Klarar du ens första månaden eller blir det nödlån i väntan på inkomstgarantin?

DN, SVT, Aftonbladet

Dela

1 svar på ”120 000 arbetslösa står utanför A-kassan. Är du en av dem?”

Lämna en kommentar