Paracord överlevnadsarmband

ParacordParacord 550 är en slitstark fallskärmslina av nylon som klarar vikt upp till 250 kg (550 lbs). Fördelen är att den är slitstark, relativt tunn och kan komma till användning. Av civilister bärs paracord främst som ett överlevnadsarmband, klockarmband eller som skosnören. Paracord fungerar även mycket bra som skosnören eller som halsband till hunden.

För den händige köps paracordlina enklast i USA där den för övrigt används av militären som just fallskärmslina. För mer information om hur du flätar ett armband kan du vända dig till exempelvis Instructables eller Youtube. Om du inte vill julpyssla med paracord kan du köpa ett överlevnadsarmband via Tradera.

Dela

6 svar på ”Paracord överlevnadsarmband”

 1. Parachute Paracord (även Paracord eller 550 Paracord) är en lätt nylon kärnmantlat rep som ursprungligen användes i bärlinorna av US fallskärmar under andra världskriget. På fältet, funnet fallskärmsjägare denna Paracord/Lina är användbar för många andra uppgifter. Den används nu som en generell användbarhet Paracord av både militär personal och civila. Denna mångsidiga Paracord ännu användes av astronauterna under STS-82, till den andra rymdfärjan uppdrag för att reparera Hubble Space Telescope.

  Den flätade höljet har ett stort antal sammanvävda trådar för sin storlek, vilket ger en relativt jämn konsistens. Den helt nylonkonstruktion gör Paracord ganska elastiskt, beroende på tillämpningen kan detta vara antingen en tillgång eller tvärtom.

  Medan den amerikanska militären har inga övergripande diameter krav i sina specifikationer, när det gäller 550 Paracord vanligtvis mäter 5/32 ”(4mm) i diameter.

  Trots den historiska föreningen i pararopes med Airborn enheter, nästan alla amerikanska enheter har tillgång till Paracord. Det används i nästan alla situationer där lättviktiga cord eller lina behövs. Typiska användningsområden inkluderar fästa utrustning selar som dummy Paracord för att undvika att förlora små eller viktiga föremål, binda ryggsäckar i fordonet ställningar, säkra kamouflagenät till träd eller fordon, och så vidare. Trådarna hos kärnan kan också tas bort när finare sträng behövs, till exempel som sytråd att reparera taktiskutrustning, eller för att användas som fiskelina vid en överlevnadssituation. Den nylon paracord ofta används ensamma, garnet i kärnan bort, när en tunnare eller mindre elastisk lina behövs, t.ex. när den används som en snöre till militärkängor. Ändar till Paracord är nästan alltid smälta och krympt för att förhindra nötning.

  En typisk 550 Cord armband.
  Förutom rent nyttofunktioner kan Paracord användas för att mode knutna eller flätade armband, nyckelband, bälten och andra dekorativa föremål.

  Slitstark, överlevnads US paracord 550 armband, fallskärmslina. Nu kan du köpa dina överlevnads US paracord 550 armband, fallskärmslina i olika färger och längder hos oss! Stort utbud av Amrikanska Paracord 550 i olika färger och längder. Rothco Originalet från USA paracord är slitstarka och håller högsta kvalité. Oumbärlig för jägaren / naturmänniskan.
  Paracord 550 används utav Amrikanska militär, polis, sjukvård, brandkår mm. Paracord överlevnads armband.

  Svara

Lämna en kommentar