Låna för livet! med Claes Hemberg

Utbildningsradion logga
Foto: Utbildningsradion press

Birgitta Piper och Claes Hemberg leder tillsammans programmet Låna för livet! en produktion för Utbildningsradion som sänds på SVT 2 klockan 20:00 på onsdagar.

Jag har tidigare efterfrågat ett privatekonomiskt program och välkomnar programmet, och hoppas att vi under de kommande åren får fler program som syftar till en ekonomisk utbildning för alla åldersgrupper och familjesammansättningar med olika socioekonomisk bakgrund.

 

Svenskarna är ett av världens mest skuldsatta folk. För de flesta går det bra i dag, men vad händer om det blir tuffare tider? I ett ekonomiskt experiment får fyra hushåll under tre månader leva med ökade kostnader som kan drabba oss alla, som stigande räntor, skärpta amorteringskrav och högre skatter. Till hjälp har familjerna de ekonomiska coacherna Claes Hemberg och Birgitta Piper som ska stödja familjerna genom experimentets utmaningar och hjälpa dem få en långsiktigt hållbar ekonomi. Programmen innehåller konkreta råd och tips man kan hantera sina pengar för att få en mer stabil och hållbar privatekonomi, och ger kunskap om hur politiska beslut och händelser i omvärlden påverkar vår vardagsekonomi.

Dela

Lämna en kommentar