Stockholm vaknade av Hemvärnets automateld

Vid åttatiden på morgonen vaknade delar av Stockholm upp av en pågående hemvärnsövning i området. De boende ska ha fått information per post, men de ringer ändå till SOS Alarm för att rapportera skottlossning.

Om information har gått ut per post borde man kunna anta att folk läser den. Uppenbarligen inte, eller så har de inte kommunicerat ut det till övriga i hushållet. Samtidigt kan jag tycka att det är Public Service uppgift att på förhand meddela att en hemvärnsövning äger rum i Stockholms södra skärgård 8-14  september. Det är samhällsinformation.

Dela

2 kommentarer tillStockholm vaknade av Hemvärnets automateld

  • Eyeinthesky

    Nu är det väl som så att om man hör skottlossning så ska man informera polisen..oavsett om det pågår militära övningar eller inte!! Det är däremot upp till polisen att bedöma om det har att göra med själva övningen eller inte!
    Då om du är osäker så ska du självklart ringa!!
    Allt annat är bara korkat…oavsett hur mycket information som gått ut!

  • […] september hände det lite saker. Stockholmarna vaknade av en hemvärnsövning, vi hade besök av ryska stridsflygplan och Försäkringskassans IT-system var […]

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>