Gå en beredskapskurs Lena Adelsohn Liljeroth!

Tidigare Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) har skrivit en artikel där hon faktiskt tar upp survivalism och krisberedskap, även fast hon tråkigt nog verkar ha missat Sveriges främsta bloggar i ämnet, alltså bloggarna som jag och mina bloggvänner skriver.

Via Google hittade Adelsohn Liljeroth Svenska Överlevnadssällskapet som håller överlevnadsutbildningar i naturen. Det är svårt att veta om hon ironiserar över deras kurser eller faktiskt är allvarlig när hon säger att det är frestande.

Men om det blir riktiga kriser? Om ICA på hörnan inte längre får leveranser, om fienden står vid gränsen, om elektriciteten ransoneras, om pengar på kontot inte längre kan lösa en akut situation. Vad gör jag då?

Nej, man behöver inte bli en vildmarksexpert för att klara sig vid en krissituation. Jag skulle först och främst rekommendera alla att gå en kurs i hjärt- och lungräddning. Därefter bör man följa dom rekommendationer som finns kring egen hemberedskap, Mat, värme, vatten för 72 timmar. Faktum är att många idag saknar både en fungerande ficklampa och en batteridriven radio. Och vem behöver egentligen kontanter nu när Swish och kortbetalningar är framtiden?

Det är svårt att veta om det tidigare statsrådet ironiserar över kurserna Svenska Överlevnadssällskapet håller i. Men om hon verkligen är seriös finns alla möjligheter att gå kurser som anordnas av bland andra Civilförsvarsförbundet eller Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Om Lena Adelsohn Liljeroth ytterligare vill öka sitt deltagande kan hon även bli medlem i Svenska Lottakåren eller Bilkåren. GMU och Hemvärnet kanske är uteslutet vid hennes ålder. Jag tror att Frivilliga Resursgruppen annars välkomnar ytterligare medlemmar.

Känner du Lena? Länka gärna henne detta blogginlägg, eller ge henne information om vad hon ska göra för att förbereda sig inför en eventuell kris.

Dela

Lämna en kommentar