Inget vatten på jobbet – vad ska jag göra?

För en tid sedan stängdes vattnet av på min arbetsplats under en hel arbetsdag till följd av en vattenläcka i området. Konsekvensen blev, förutom att vi inte kunde diska, att vi inte kunde fylla våra vattenflaskor med vatten och att toaletterna slutade att fungera, det fanns inget vatten att spola med.

Den som definierar sig som prepper har en viss beredskap för att ett omfattande vattenavbrott kan drabba området man bor i, man har redan lagrat dricksvatten och möjlighet att fylla tomma behållare som dunkar och flaskor från tankbilar eller vattenposter. Men vad gör man när ens arbetsplats drabbas?

Givetvis gjorde jag vad som förväntas när jag fick beskedet om att vattnet skulle stängas av. Jag tappade upp vatten. Tyvärr hade jag endast min vattenflaska på 0,5 liter tillgänglig vilket inte är tillräckligt så jag tvingades köpa vatten från butiken, vatten jag inte behövde använda trots allt. Men toaletterna slutade att fungera och det var ett större problem för den som behövde uträtta sina behov.

Lyckligtvis släpptes vattnet på under eftermiddagen, lagom tills vi gick hem, så nästkommande dag fungerade allt precis som vanligt. Frågan är hur vi skulle klara ytterligare en arbetsdag utan vatten.

Har ni drabbats av att er arbetsplats, skola eller motsvarande drabbats av avbrott i dricksvattenförsörjningen? Hur hanterade ni det? Har ni beredskap för att ett sådant scenario skulle kunna inträffa eller är det en ny insikt? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Dela

2 svar på ”Inget vatten på jobbet – vad ska jag göra?”

  1. Man går hem efter halva arbetsdagen, om man inte kan spola toaletterna. Man kanske kan jobba lite hemifrån eller jobba över nästa dag. Om det finns skog utanför arbetsplatsen så går man dit med lite dasspapper i fickan och gör ettan.

    Svara

Lämna en kommentar