Glass är gott att äta när man är sjuk

Flaskvatten
Foto: Brian Smithson / CC BY

Sedan torsdag eftermiddag har jag ätit Paracetamol och druckit kopiösa mängder med vatten för att hålla febern i schack. Uppenbarligen har jag råkat ut för vad som troligtvis är influensa och tröttheten är otroligt påtaglig, likaså törsten, huvudvärken och febern med frossa. Uppenbarligen har jag magmuskler, vid varje hostattack känner jag nu hur det hugger i magen.

Många tror att en prepper enbart förbereder sig inför jordens undergång, men faktum är att alla konservburkar är värdelösa om jorden har gått under, då är troligtvis alla redan döda. Inklusive du och jag. Influensa är däremot en katastrof, när man inte orkar ta sig ur sängen och det enda man vill göra är att dricka vatten, vätskeersättning och äta glass. Då är det viktigt att ha frysen full med glass och skafferiet fullt med mat tills dess man orkar gå utanför dörren. Frågan är vad som skulle hända om vatten skulle varit förorenat samtidigt som jag behöver dricka flera liter om dagen. Då är det skönt att veta att lagret är under kontroll!

Men vid ett strömavbrott fungerar inte kylskåpet eller frysen. Därför bör man i huvudsak förvara torrvaror och konservburkar hemma, även om man också har ett litet elverk som under en kortare tid klarar av att hålla temperaturen i kylskåpet. Har man mycket kött och andra matvaror i frysen bör man även har kunskap om alternativa möjligheter att konservera maten. Exempelvis genom rök, torkning eller inkokning, så kallad canning. Glassen måste man givetvis äta upp, om det nu inte är minusgrader utomhus.

SVT Aktuellt sänder idag en intervju med Andreas Karlsson, du kan se intervjun här.

 

Dela

Lämna en kommentar