Kinberg Batra, demokrati betyder inte avstår!

Votering Riksdagen
Foto: Melker Dahlstrand / Riksdagen.se

Idag godkändes Regeringens vårändringsbudget av Riksdagen. Därmed fastställdes även Decemberöverenskommelsen vars syfte är att den partikonstellation som har flest röster ska få igenom sin gemensamma budget. Idag är det Regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet som tillsammans med stödpartiet Vänsterpartiet som fick igenom sin vårändringsbudget, efter att Sverigedemokraterna i höstas valde att tillsammans med Alliansen fälla den rödgröna budgeten.

Oavsett vilken ideologi man stöder eller partitillhörighet man anser sig ha bör man slå vakt om demokratin. Som folkvald riksdagsledamot är man ett ombud för folket. Demokrati betyder folkstyre. Jag anser att Moderaterna, tillsammans med Centerpartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet i samband med Decemberöverenskommelsen sviker sina väljare och deras intressen.

Av 349 ledamöter var 36 frånvarande vid omröstningen idag. 2 moderater valde att frångå partilinjen och rösta på Alliansens budget medan dom 167 övriga i oppositionen, inklusive Sverigedemokraterna, valde att avstå. Totalt var det 144 ledamöter som valde att rösta på den rödgröna budgeten. Det var inte ens absolut majoritet.

Grundarvodet för riksdagens ledamöter är 61 000 kronor i månaden, brutto. Därutöver tillkommer eventuella kostnader för tjänsteresor och även bostad, upp till 8 000 kronor i månaden, för den som bor mer än 50 kilometer från Riksdagen. Och

Av 349 riksdagsledamöter valde 203 stycken att inte fatta ett beslut. Om man valts av folket till Riksdagen för att representera sin valkrets och väljer att avstå ett beslut i en viktig fråga, som landets budget, anser jag att man förverkat väljarnas förtroende.

Moderaterna har även under dagen valt att kritisera den rödgröna budgeten, dom vill föra en aktiv oppositionspolitik och ta strid för sin egen politik och sitt budgetalternativ. Det finns ett passande ord för det. Hyckleri. 1 453 517 moderata väljare borde byta parti 2018.

Dela

Lämna en kommentar