Nya sedlar som banken inte tar emot?

Sveriges nya sedlar
Riksbanken

Idag lanserade Riksbanken Sveriges nya kontanter som framöver kommer att ersätta de sedlar och mynt som idag finns i omsättning runt om i landet. Samtidigt kan man som invånare fundera över hur viktigt det är med nya kontanter när inte ens bankerna vill hantera pengarna.

Hans Lööf som är kassör i föreningen Ingaryds vänner säger till Smålandsnytt att det har blivit mycket svårare för hans förening att hantera de kontanter som de får in vid olika aktiviteter. Idag tvingas de använda Forex växlingskontor som tar ut en avgift på 90 kronor vid varje insättning.

Jag tillhör kategorin av personer som idag är lite udda och gärna betalar med kontanter, förutsatt att summan inte överstiger några hundralappar. Men vänner förutsätter idag att man har Swish eller vad det nu heter. Deras plånbok är mobilfodralet med ett kontokort och körkort.

Personligen funderar jag varför man som bank med bankkontor tillåts att inte ha kontanthantering, sedlar och mynt som ges ut av Riksbanken är lagliga betalningsmedel också ska, enligt min uppfattning, också kunna lösas in på banken. som det alltid har varit. Fast egentligen är det onödigt att sätta in pengarna på ett bankkonto, man får ju betala för att ha pengarna där nuförtiden.

Dela

Lämna en kommentar