Dags att rotera vattenförrådet

Vattendunk 10 literSom ni vet är det bra att själv ha några fyllda dunkar och flaskor med vatten, så man klarar sig vid en större vattenläcka. Detta gäller framför allt er som bor i Halmstad, där är dricksvattenförsörjningen inte högsta prioritet, smuts och lut är vardag i deras vattensystem.

Vattenförrådet ska roteras halvårsvis, vilket gör jul och midsommar till två bra högtider för att enkelt komma ihåg när man roterar vattnet. Det finns experiment som visar att man kan lagra det längre, men man ska givetvis alltid ta det säkra före det osäkra när det gäller ens överlevnadsförmåga.

Se till att alltid diska ur vattendunkar och flaskor, det är viktigt att de är rena. Vattenbehållarna förvaras sedan på en mörk och sval plats för bästa resultat.

Jag hoppas att ni haft en god Jul.

Dela

4 kommentarer tillDags att rotera vattenförrådet

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>