Bra reflexer kan rädda ditt liv

Reflexer
Foto: Jørgen Schyberg

Det är mörkt när man går till jobbet och lika mörkt när man väl kommer hem. Därför är det viktigt att vi som är ute och rör på oss, inte bara vuxna och barn utan också hundar, är lätta att se i mörkret. Helst bör man använda varselkläder, gulgröna med stora reflexer, men det är inte alltid det är så vackert och modet går i mörka färger.

En klassisk reflex i snöre är något jag alltid har i jackfickan, på så sätt vet jag att den finns där, oavsett om det är höst eller vår. En reflex är en billig livförsäkring, den kostar inte många kronor och företag som Västtrafik delar ofta ut dem gratis så att de lättare kan se dig på morgonen.

Självklart är det också viktigt att din hund är lätt att se, även dom de oftast inte springer ut i vägen. Ha gärna någon form av varselväst, eller varför inte hela kopplet i en neongul färg? Bäst är det om du har någon form av blinkande halsband, då behöver man inte ens en lampa och stans alla cyklister behöver inte köra över er när du är ute och rastar hunden.

Så, använder du verkligen reflexer under hösten och vintern eller är du en slarver? Har du några bra tips på hur man gör det enklare för bilister och andra att se dig i mörkret? Skriv en kommentar här nedanför eller på Facebook.

Dela

Lämna en kommentar