Tack MSB för snabb återkoppling på Twitter

Myndigheten för samhällsskydd och beredskapI går läste jag ut katastrofromanen Fallvatten av Mikael Niemi, en bok vars handling utspelar sig i Norrland där en kraftverksdamm har brustit och en flodvåg forsar fram mot Boden och Luleå och sveper på vägen med sig allt som står i dess väg.

Klockan fem i sju på kvällen skrev jag en fråga på Twitter där jag undrade om det fanns någon beredskap vid ett scenario som beskrivs i boken. Strax efter halv nio fick jag ett svar från Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap att det finns och jag fick två länkar, en om dammsäkerhet och den andra om ansvar vid naturolyckor.

Att få ett svar av en myndighet klockan 21:38 är inte något man förväntar sig, men det är uppskattat att det förekommer. Jag tycker att inte bara myndigheter, utan också företag bör använda sociala medier, utnyttja de plattformar som finns för att nå ut till folket. Självklart får det inte konkurrera med andra sätt att nå ut till allmänheten, radio, tv och tidningar är lika viktiga – framförallt i krissituationer – men är bara en envägskommunikation om man inte har någon form av telefonväkteri.

Jag kan rekommendera er att följa MSB på Twitter och givetvis också på Facebook. De två länkarna jag fick var Ansvar vid naturolycka och Dammsäkerhet.

Dela

1 svar på ”Tack MSB för snabb återkoppling på Twitter”

Lämna en kommentar