Krisinformation och utbildningar

KrisinformationKrisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga om hur de hanterar olika kriser – före, under och efter krisen. Webbplatsen riktar sig till allmänhet och media och ska underlätta för dig att hitta till den information du söker.

Den som är uppmärksam ser att det finns två flöden från Twitter här på sidan. Den ena en sökning som visar alla inlägg om strömavbrott, medan den andra visar alla tweets från Krisinformation.se

För er som vill vara extra förberedda om någonting händer är det viktigt att först få information om kommande eller pågående katastrofer, hur man förbereder sig innan och vad man kan göra för att hjälpa till när det väl gäller. Därför är det, enligt mig, viktigt att man inte bara har en radio med frekvensen för P4 inställd, utan också följer händelserna via sociala medier.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Civilförsvarsförbundet har inte bara bra information på sina hemsidor utan anordnar även utbildningar och övningar om krishantering, och överlevnad vid strömavbrott.

För mer information se:

Dela

Lämna en kommentar