Hur klarar de saabanställda julen?

Swedish Prepper är Sveriges nya blogg om hur man förbereder sig inför en kommande katastrof som påverkar dig, din familj och kanske hela samhället.

SAAB Automobile försattes dag i konkurs av Victor Muller på grund av finansiella problem till följd av att GM vägrar låta kineser köpa rättigheter till deras patent. Arbetarna har flera gånger stått utan lön till följd av att produktionen legat nere i snart ett halvår. Många har tvingats skuldsätta sig för att sätta mat på bordet och inte hamna i Kronofogdens register.

Skulle du klara dig om lönen uteblev en månad, eller har du kanske idag redan för mycket månad kvar i slutet av pengarna? Allt fler svenskar saknar en buffert för oförutsedda händelser och många kan inte klara av en oförutsedd utgift på 10 000 kronor.

För att förbereda dig inför en sådan situation måste du först bygga upp en buffert. Även om Anne Wibble en gång sa ”alla svenskar borde ha en årslön på banken” är det få som kan realisera detta, men du måste försöka. Dra in på utgifter, gör matlåda, omförhandla ditt elavtal och telefonabonnemang.

Som tidigare nämnt är det viktigaste att vi har mat på bordet. För att underlätta är det en fördel om du byggt upp ett matlager, ett lager av konserver, soppor och pasta. Civilförsvaret rekommenderar att du har ett förråd av mat och vatten för en vecka framöver.

Sist vill jag uppmana er alla om att ha pengar i madrassen utifall att ni tappar er plånbok och då tappar kontokort, pengar och identifikation.

Dela

Lämna en kommentar